Innovation 15-12-2023

Martin Bloem Group Director Corporate Affairs bij Damen Shipyards

Per 1 januari 2024 begint Martin Bloem als Group Director Corporate Affairs bij Damen Shipyards Group. Dit is een nieuwe functie bij het grootste scheepsbouw concern van Nederland.

 

Bloem is zeker geen onbekende in de maritieme wereld. Zo was hij betrokken bij de scheepsbouwsector vanuit het Ministerie van Economische Zaken en was later actief als algemeen directeur van branchevereniging Netherlands Marine Technology. Daarna was hij werkzaam als partner bij strategisch maritiem adviesbureau Marstrat en vervulde publiek-private functies binnen de regio Drechtsteden.

 

Dynamisch en innovatief

“Ik vind het een eer om deel uit te maken van een dynamische en innovatieve organisatie als Damen”, licht Bloem toe. “Ik kijk er naar uit om bij te dragen aan het succes en de verdere groei van het bedrijf. Daarbij zal mijn publieke en private netwerk goed van pas komen.”

 

Over Damen Shipyards Group – Oceans of Possibilities

Damen Shipyards Group is al ruim negentig jaar actief en biedt wereldwijd maritieme oplossingen via het ontwerp en de bouw, conversie en reparatie van schepen en scheepsonderdelen. Door de integratie van componenten en deelsystemen bouwen we innovatieve platformen van topkwaliteit, waarmee we voor onze klanten maximale toegevoegde waarde realiseren.

 

Onze kernwaarden zijn fellowship, craftsmanship, entrepreneurship en stewardship. Ons doel is om ‘s werelds meest duurzame scheepsbouwer te zijn, mede dankzij digitalisering, standaardisatie en seriebouw van onze vaartuigen.

 

Damen exploiteert 35 scheepswerven en 20 andere bedrijven in 20 landen, ondersteund door een wereldwijd verkoop- en servicenetwerk. Damen Shipyards Group biedt directe werkgelegenheid aan meer dan 12.000 medewerkers.