Innovation 09-05-2022
Energy Transition MIIP006

MIIP: Mooring integrity framework for floating wind turbines

Op maandag 13 Juni zal er een open meeting worden gehouden van de MoniMoor JIP. Deze meeting zal worden gehouden als onderdeel van de FPSO JIP Week / Blue Week in Rotterdam. Voor meer informatie wordt verwezen naar www.fpsoforum.com.

 

De JIP beoogt het reduceren van de kans op falen van ankerlijnen van drijvende wind turbines door het creëren van meer inzicht en kennis van vermoeiingsbelastingen in de betreffende ankerlijnen met behulp van een innovatief en kosten effectief mooring integrity framework in de cloud. Het MIIP project dient als stepping stone voor de MoniMoor JIP.

 

Bovengenoemd platform zal worden ontwikkeld door het integreren van tools ontwikkeld in de afgelopen jaren voor de olie en gas industrie. Terwijl bovengenoemde tools zichzelf al hebben bewezen voor drijvende constructies in de olie en gas industrie, zijn er diverse zaken die nog aandacht vragen voordat deze kunnen worden toegepast voor drijvende wind turbines, zoals effecten van wind belasting, synthetische ankerlijnen, relatief lichte constructies en complexe geometrieën zoals de pendule van TetraSpar. Om de mogelijkheden en beperkingen van de bestaande tools te bepalen worden ware grootte metingen voorbereid voor analyse. Ook wordt er momenteel een numeriek model van de TetraSpar gebouwd.

 

MEER INFORMATIE OVER DIT MIIP