Trade 19-12-2022

Havens Rotterdam en Shanghai hernieuwen samenwerking

Tijdens het North Bund Forum 2022 in Shanghai hernieuwden de haven van Rotterdam en de haven van Shanghai het Memorandum of Understanding voor de verdere versterking van de zusterhavenrelatie.

 

De openingsceremonie van het forum werd bijgewoond en geopend door de partijsecretaris van Shanghai, Chen Jining. De Chinese minister van Vervoer, Li Xiaopeng en zijn Nederlandse tegenhanger, Mark Harbers, minister van Infrastructuur en Waterbeheer, hielden beiden een videotoespraak tijdens de openingsceremonie.

 

In de daaropvolgende sessie over uitbreiding van de internationale samenwerking ondertekenden Allard Castelein, CEO van Havenbedrijf Rotterdam, en Yu Fulin, directeur-generaal van de Shanghai Municipal Transportation Commission, online een Memorandum of Understanding voor verdere versterking van de zusterhavenbetrekkingen.

 

De haven van Rotterdam en de haven van Shanghai zijn beide zeehavens van wereldklasse en hebben al sinds 2005 een zusterhavenrelatie. De twee havens werken al jaren samen op het gebied van havenplanning, beheer, milieu en efficiency. De havens zijn overeengekomen hun zusterhavenrelatie en de pragmatische samenwerking op het gebied van milieubescherming en het efficiënter maken van processen in de haven verder uit te breiden.

 

Bron: Port of Rotterdam