Maritime Week: MIIP004 Bio Ethanol

Online

Webinar over de mogelijkheden van bio-ethanol als mogelijke scheepsbrandstof

In 2015 heeft de European Maritime Safety Agency (EMSA) een studie uit laten voeren naar de toepasbaarheid van methanol en ethanol als alternatieve brandstoffen voor de scheepvaart. Zowel methanol als ethanol bleken goede kandidaten, waarbij de kostprijs van methanol iets lager ligt dan die van ethanol.

 

Bio-ethanol is weliswaar duurder dan bio-methanol, maar kent momenteel een grotere beschikbaarheid dan bio-methanol. Bio-ethanol wordt vooral geproduceerd door de Verenigde Staten en Brazilië en wordt ook als transportbrandstof ingezet. Het is net als methanol niet schadelijk voor het mariene milieu, omdat het zeer snel oplost in water. Bio-ethanol kan wellicht een oplossing zijn voor bepaalde niches in de maritieme sector. Bio-ethanol kan zelfs de transitie naar bio-methanol faciliteren, omdat beide brandstoffen alcoholen zijn en daardoor vergelijkbare eigenschappen hebben.”

 

Als u op de aanmeld button klikt kunt u onderaan het aanmeldformulier invullen en uw keuze maken welke webinar(s) u wilt volgen. Hierna vind u direct de teams link van de specifieke webinars. Bewaar deze link goed.

 

Aanmelden