Human Capital 09-11-2022
Foto: Wereld van de Binnenvaart

Zaterdag 12 november: Dag van de binnenvaart

Na een onderbreking van twee jaar vindt op 12 november de dag van de binnenvaart weer plaats. Op diverse locaties in Nederland worden activiteiten georganiseerd en stellen bedrijven hun poorten open voor belangstellenden. De bedoeling is dat geïnteresseerden een reële inkijk krijgen in deze boeiende bedrijfstak.

 

Iedereen is welkom, kan schepen bezoeken, eventueel een stuk meevaren en vragen stellen aan de bemanning. Scheepswerven en bedien-centrales van sluizen zijn te bezoeken en scholen met een maritieme opleiding zijn die dag geopend om presentaties te geven en vragen te beantwoorden.

 

De dag wordt in de eerste plaats georganiseerd om wat meer bekendheid te geven aan deze relatief onbekende branche die in ons land goed is voor een vervoer van 369 miljoen ton goederen en goed is voor rond 20.000 arbeidsplaatsen.
Net als vele andere bedrijfstakken kampt de binnenvaart met een (dreigend) personeelstekort en “wereld van de binnenvaart” hoopt samen met haar partners op deze manier ook potentiële collega’s te bereiken en te interesseren in een baan of opleiding in de maritieme sector.

 

Meer informatie over dag van de binnenvaart