Innovation 04-05-2023
Digitalisering

Programma bekend TKI event 6 juni - Circulair en Digitaal

Zet 6 juni 2023 in uw agenda, want op die datum organiseert Topconsortium Kennis en Innovatie (TKI) Maritiem in samenwerking met Nederland Maritiem Land weer een live evenement in HAL4 aan De Maas.

 

Dit evenement staat in het teken van circulariteit en digitalisering. Er worden uiteenlopende projecten belicht met daarin de opties voor samenwerking. Ook zal er in breakout groepen worden gesproken over de thema’s in de maritieme agenda van de Topsector Water & Maritime.

 

Het evenement begint met een lunch en sluit af met een borrel waardoor er uitgebreid gelegenheid is om te netwerken met vertegenwoordigers van bedrijven, regionale en nationale overheden, onderwijsinstellingen en onderzoeksorganisaties.

 

Voor wie

Dit evenement is bedoeld voor iedereen die  in de maritieme sector actief is of juist op zoek is naar een nieuwe samenwerking bij het opzetten en uitvoeren van kennis- en innovatieprojecten. Dit kan met maritieme collega’s zijn of juist een onverwacht partnership met iemand uit een totaal andere branche. Ook studenten en young professionals zijn natuurlijk van harte welkom.

 

Toegang

Er worden geen kosten in rekening gebracht voor de deelname. Het evenement is wel beperkt tot 100 deelnemers. Mochten zich meer mensen inschrijven dan werken wij met een wachtlijst op volgorde van aanmeldingen. LET OP! mocht u zich hebben ingeschreven en toch verhinderd zijn vragen wij u zich tijdig af te melden (uiterlijk 2 juni). Als u zich niet af meldt zijn wij genoodzaakt om een no show fee te hanteren van €100,-.

 

LET OP! Het is helaas niet meer mogelijk om u aan te melden. Wilt u toch aanwezig zijn kunt u een mail sturen naar verena@maritiemland.nl. Wilt u zich afmelden voor het event, zorg dan dat dit uiterlijk 2 juni bekend wordt gemaakt door een email te sturen naar: verena@maritiemland.nl. Mocht u zich later afmelden zijn wij genoodzaakt een no show fee in rekening te brengen van €100,-.

 

Programma

12:00 – Inloop met lunch

13:00 – Welkom door Bas Buchner, voorzitter TKI Maritiem

13:10 – Keynote: Circulaire kansen voor maritiem –  Maritime Sisters

13:30 – Opzet programma en status Maritiem Masterplan – Bas Buchner

13:45 – Pitch sessie: Het belang van digitale aspecten in lopende projecten en het potentieel voor samenwerking

 

 1. Pitch Menens
 2. Pitch SH2ipdrive
 3. Pitch LNGZero
 4. Pitch digitale ontwikkelingen DMO / AMS die aansluiten op plannen voor JMDP
 5. Pitch project Datawerf of iets dergelijks (mkb support)
 6. Pitch over de Human Factor

 

Discussie over gedeelde digitale ontwikkelingen in projecten

 

14:45 – Pauze

15:00 – Introductie Maritieme Agenda TSWM

15:15 – Breakout sessies over de thema’s van de Maritieme Agenda

 

 1. Towards zero emission: klimaat, milieu en onderwatergeluid
 2. Blue Growth: maritieme aspecten offshore energie, voeding en grondstoffen
 3. Maritime data: veilig delen en slim gebruiken van data over de hele levenscyclus
 4. Safe shipping: veilige scheepvaart (binnenwater, havens, zeeën, oceanen)
 5. Secure seas: maritieme hightech voor een veilige zee – Dutch Naval Design
 6. Smart & circular shipbuilding: digitaal, modulair en circulair

 

17:00 – Netwerkborrel

18:00 – Einde programma

 

Het is gebruikelijk dat beeldopnamen worden gemaakt. Foto’s en video’s worden gebruikt voor verslaglegging van het evenement en ter promotie van het evenement (bijvoorbeeld voor volgende edities) of andere evenementen. Natuurlijk met in acht neming van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Door uzelf aan te melden gaat u hiermee akkoord.

 

LET OP! Het is helaas niet meer mogelijk om u aan te melden. Wilt u toch aanwezig zijn kunt u een mail sturen naar verena@maritiemland.nl. Wilt u zich afmelden voor het event, zorg dan dat dit uiterlijk 2 juni bekend wordt gemaakt door een email te sturen naar: verena@maritiemland.nl. Mocht u zich later afmelden zijn wij genoodzaakt een no show fee in rekening te brengen van €100,-.