Innovation 12-12-2023
Blue economy, Energietransitie, Digitalisering

Maritieme Innovatie Impuls Projecten (MIIP): Dien uw projectvoorstel in!

Ook in 2024 organiseert en coördineert de Innovation Council van Nederland Maritiem Land (NML) weer de Maritieme Innovatie Impuls Projecten (MIIP). Benieuwd of uw projectidee in aanmerking komt voor subsidie? Lees dan snel verder.

 

De MIIP worden gesubsidieerd door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Het doel is om het maritieme bedrijfsleven te ondersteunen bij het ontwikkelen van nieuwe kennis en/of producten. De MIIP zijn bedoeld om maritieme innovaties een financieel impuls te geven door het co-financieren van een eerste haalbaarheidsonderzoek en om samenwerking binnen de maritieme sector te bevorderen.

 

Projectvoorstellen moeten aansluiten aan bij één van de maritieme speerpunten: towards zero emissions, blue growth, digital & autonomous shipping of safety & security. De projecten worden beoordeeld naar de beoogde bijdrage aan realisatie van die doelstellingen. Er moet ook rekening gehouden worden met het toekomstperspectief, mogelijk vervolgtraject gecombineerd met de kwaliteit en breedte van het samenwerkingsverband. Elke maritieme partij mag een projectvoorstel indienen, ongeacht of zij is aangesloten bij de NML Innovation Council.

 

Wilt u meer informatie over de MIIP. Of wilt u zien welke MIIP er voorgaande jaren zijn uitgevoerd? Klik dan op onderstaande button voor meer informatie.

Meer informatie over de MIIP

 

Wilt u uw projectvoorstel indienen? Of kent u een collega die een projectvoorstel wilt indienen? Het voorstel kan tot 7 januari a.s. worden ingediend bij verena@maritiemland.nl.

 

Bent u een MKB-bedrijf? Uw branchevereniging kan u adviseren over het indienen van uw projectvoorstel.

 

Wilt u onderstaande bestanden in Word/Excel formaat ontvangen? Dan kunt u een mail sturen naar verena@maritiemland.nl. Mocht u andere vragen hebben kunt u deze ook aan Verena stellen per mail.

Contactpersoon Verena Ohms Bestuurssecretaris NML verena@maritiemland.nl