Innovation 10-11-2022
Digitalisering, Energietransitie Foto ter illustratie

Huisman verhoogt duurzaamheid van productieproces

Huisman heeft de lancering van een Sustainable Impact Assessment aangekondigd om de CO2 footprint van zijn producten te bepalen, van ontwerp tot en met levering. De gegevens zullen worden gebruikt om inzicht te geven in hoe het bedrijf de CO2 footprint van zijn producten verder kan verkleinen. De berekeningsmethode is onafhankelijk geverifieerd en uitgevoerd volgens internationaal erkende ISO-normen. Huisman streeft ernaar de Sustainable Impact Assessment vanaf 2023 toe te passen in alle aanbiedingen.

 

Om de milieu-impact van het ontwerp- en productieproces te kwantificeren, heeft Huisman gegevens verzameld van zijn internationale leveranciersbestand en productiefaciliteiten. Een zeer gedetailleerde impactanalyse van de materialen en het productieproces, biedt Huisman de mogelijkheid om een ontwerp verder aan te passen en zo de CO2 footprint te verkleinen.

 

De volgende stap voor Huisman is om inzicht te krijgen in de emissies die een product in operatie uitstoot, om zo verdere waarde toe te voegen aan toekomstige berekeningen.

 

Charlotte Roodenburg, Manager New Build Sales van Huisman: “Elk bedrijf, maar vooral design-to-order-bedrijven, hebben een impact op het milieu door productieactiviteiten. Huisman streeft ernaar deze footprint zoveel mogelijk te verkleinen, zowel in de bedrijfsvoering als in de producten. De Sustainable Impact Assessment is slechts één van onze duurzaamheidsinitiatieven. Als bedrijf dat bekend staat om zijn innovatieve oplossingen, werken we niet alleen aan het verminderen van de negatieve impact van huidige oplossingen en markten, maar ook aan die van de toekomst.”

 

Huisman werkt continu aan het verkleinen van de footprint van zijn producten door bijvoorbeeld elektrificatie, verbetering van energiebeheersystemen en in de inkoop supply chain.

 

Bron: NMT