Innovation 18-07-2024
Blue economy, Digitalisering, Energietransitie

Eindrapportages MIIP 2023 beschikbaar

In samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), organiseert de Innovation Council (IC) van NML jaarlijks de Maritieme Innovatie Impuls Projecten (MIIP). Van alle projecten uit 2023 zijn de eindrapportages nu beschikbaar.

In 2023 heeft de MIIP subsidie weer bijgedragen in het uitvoeren van een aantal belangrijke haalbaarheidsonderzoeken. Denk hierbij aan de ontwikkeling van een waterbarge waarmee op een duurzame manier schoon water gemaakt kan worden. Op het gebied van digitalisering is er onderzoek gedaan naar de navigatie en besturing op afstand en niet onbelangrijk; welke regelgeving komt hierbij kijken. Ook binnen de energietransitie zijn er MIIP’s uitgevoerd. Denk hierbij aan het gebruik van kernenergie voor de voortstuwing van schepen, besparing van brandstof door het gebruik van draagvleugels en het gebruik van waterstof voor verschillende typen schepen.

 

Wil je meer weten over alle uitgevoerde MIIP’s in 2023 en welke resultaten er uit de haalbaarheidsonderzoeken zijn gekomen? Klik dan hieronder op één projecten.

 

 

Bekijk MIIP’s van voorgaande jaren