Jaaroverzicht 2020

Het jaar ging voorspoedig van start met alle nieuwjaarsbijeenkomsten waar we elkaar allemaal tegen kwamen; een bijeenkomst van alle partners in het Europese innovatieproject PERISCOPE in Groningen; het kick-offprogramma Noordzee en de maritieme stakeholders meeting in Brussel.

 

In maart kwam de omslag door COVID-19. Thuiswerken, Teams- en Zoom-vergaderingen, webinars en online workshops. Snel werd de omschakeling doorgevoerd en raakten we vertrouwd met het digitale werken. Het kwam goed uit dat het bureau in februari gemigreerd was naar Microsoft Teams, waardoor wij effectiever in de Cloud konden gaan werken. De overgang is zonder problemen verlopen, daardoor bestonden de fysieke bijeenkomsten alleen nog maar in onze gedachten.
De belangrijkste twee onderwerpen in 2020 waren het hele transitieproces naar NML 3.0 en het ontwikkelen van het ‘Masterplan voor een emissieloze maritieme sector’.

 

Wilt u meer te weten over alle highlights van NML, over de inhoudelijke vraagstukken vanuit de 3 councils (Human Capital, Innovation, Trade) en over de missie en visie van NML? Download dan nu het volledige jaarverslag.