Human Capital 27-03-2023

Gezocht: Inspirerende kwartiermaker human capital in de maritieme sector

Nederland Maritiem Land (NML) is de koepelorganisatie van de maritieme sector. Wij geloven in de kracht van samenwerking om met elkaar kansen te benutten en uitdagingen het hoofd te bieden. Samen met haar leden werkt NML aan oplossingen voor de grote uitdagingen waar Nederland en Europa vandaag voor staan. Hierbij staat de maritieme energietransitie centraal om de scheepvaart te verduurzamen en zo bij te dragen aan het halen van de klimaatdoelstellingen. Echter ziet de sector zich geconfronteerd met een enorm knelpunt dat de verduurzaming in de weg staat: het gebrek aan voldoende personeel.

 

Om deze uitdaging aan te gaan heeft de Human Capital Council (HCC) van NML een sector-brede human capital strategie ontwikkeld. Hierin is een gezamenlijke visie geformuleerd om de maritieme sector toekomstbestendig te maken op het gebied van human capital. Ook is er een probleemanalyse uitgevoerd gevolgd door een eerste aanzet voor oplossingsrichtingen. De kunst bestaat er nu in om deze strategie te vertalen naar een plan van aanpak met concrete acties.

 

Taakomschrijving

Daarom zoeken wij een inspirerende kwartiermaker die samen met mensen uit verschillende organisaties gaat samenwerken om de human capital strategie voor de maritieme sector om te zetten in een plan van aanpak. Je gaat partijen samenbrengen, zorgen voor een plan van aanpak inclusief begroting, besluitvorming en het voorbereiden van de praktische uitvoering. Onderdeel van je plan is een voorstel voor structurele inbedding van de activiteiten en alles dat daarvoor nodig is.

 

Competenties

  • Je toont initiatief en bent een onafhankelijke en vooruitstrevende denker.
  • Je benadrukt gezamenlijke belangen en verbindt partijen en mensen rondom een gezamenlijk doel.
  • Je geeft vertrouwen en creëert betrokkenheid.
  • Een professionele organisator.
  • Ervaring met het opstarten van succesvolle samenwerkingsverbanden.
  • Affiniteit met de maritieme sector is een pre.

 

Periode

Zo snel mogelijk en uiterlijk 1 mei 2023 voor een periode van 3 tot 6 maanden.

 

Offerte

Graag ontvangen we uiterlijk woensdag, 15 april 2023 een offerte op basis van bovenstaande toelichting. Hierbij zien we graag een totaalbedrag voorgesteld, voorzien van een specificatie van in te zetten expertise, uren en planning.

Voor meer informatie, inclusief een kopie van de bovengenoemde human capital strategie, kunt u contact opnemen met Verena Ohms (bestuurssecretaris NML): verena@maritiemland.nl