Human Capital 09-12-2022

Maritieme sector op de onderwijsbeurzen

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 november 2022 heeft de Maritieme sector zich gepresenteerd aan toekomstig talent op de arbeidsmarkt op de onderwijsbeurs Midden in de Jaarbeurs Utrecht. Onder de vlag van ‘’leren werken op en met water’’ hebben enthousiaste maritieme professionals jongeren geënthousiasmeerd voor een opleiding en baan in de maritieme sector te kiezen. Met op de vrijdag 10.737 bezoekers en op zaterdag 12.210 bezoekers, is een recordaantal van 20.947 bezoekers behaald.

 

Op de vrijdag stond een groot en divers team maritieme professionals klaar om de bezoekers te ontvangen. Er zijn in totaal 525 brochures uitgedeeld (download de brochure hieronder) en 300 overzichten van de open dagen. In totaal heeft dit geleid tot 420 interessante gesprekken met jongeren, waarvan een groot deel in het gesprek aangaf ‘’zeker een open dag te gaan bezoeken van één van de scholen’’. Ook kwamen er veel positieve reacties op het aanbod ‘’KVNR kort meevaren’’ waarbij jongeren een korte periode mogen meevaren op een schip. Dit enthousiasme is nu al terug te zien in de aanmeldingen!

 

Op zaterdag hebben de meeste bezoekers de stand bezocht en zijn de meeste brochures uitgedeeld en meeste gesprekken gevoerd. Grote publiekstrekker was een groot modelschip in een glazen bak. Dit object trok veel bekijks en was een mooie ijsbreker om met de jongeren en hun ouders het gesprek aan te gaan.

 

Het waren weer twee geslaagde dagen waarin het team van maritieme professionals veel jongeren en ouders hebben kunnen vertellen over leren en werken in de maritieme sector. Wij zien de jongeren graag terug op een van de open dagen van de maritieme opleidingsinstituten!

 

De laatste onderwijsbeurs van dit jaar is de studiekeuzebeurs west in Rotterdam Ahoy op 9 en 10 december. Ook daar is de maritieme sector weer te vinden met een stand onder de vlag ‘’leren werken op en met water’’.