Trade 21-06-2022
Industrial Policy

India; veel kansen voor NL bedrijfsleven door groei havens en scheepsbouw ontwikkelingen

De Nederlandse Consul-Generaal in Mumbai, Bart de Jong, sprak maandagochtend 20 juni zo’n 26 bedrijven toe over de maritieme kansen in India voor het Nederlandse bedrijfsleven. Tijdens de sessie sprak ook Richard van Liere, consultant bij STC Nestra, over de ontwikkelingen in India op het gebied van havens en maritieme infrastructuur.

 

Kansen India

India is momenteel de 5de grootste economie ter wereld. De verwachting is dat zij in 2030 zelfs op de 3e plaats terecht komen. Sinds 2015 wordt havenlogistiek binnen India erkend als een belangrijke sector en wordt er vooral gekeken naar havenontwikkelingen.

 

Een aantal jaar geleden heeft India de Maritime Vision 2030 geïntroduceerd. Hierin wordt onder andere gesproken over uitbreiding van de haven infrastructuur en investeringen op het gebied van scheepsbouw- en repair faciliteiten. Tevens zijn er grote plannen voor het uitbreiden van de binnenlandse waterwegen. De Maritime Vision 2030 benoemd meer dan 150 diverse initiatieven op het gebied van havens, shipping en binnenvaart.

 

De Nederlandse overheid werkt al jaren nauw samen met India en heeft de samenwerking op maritiem gebied per 2018 vernieuwd. Om het bedrijfsleven te informeren en samen te brengen organiseert het Consulaat in Mumbai (de post die de Maritieme sector in hun portfolio heeft) jaarlijks een Maritime Forum. Dit jaar zal deze in November 2022 plaatsvinden. Tevens in November wordt er een Inland Waterway Conference gehouden. Beide conferenties worden eventueel gecombineerd met een handelsmissie. De NML Trade Council houdt de ontwikkelingen in de gaten en informeert u zodra er meer bekend is.

 

 

NML Trade Council

De Marktkansen India sessie werd maandagochtend 20 juni georganiseerd door de NML Trade Council. Heeft u de sessie gemist en bent u benieuwd wat er besproken is? Neem dan contact op met Joëlla Lucas, Secretaris van de NML Trade Council, voor de opname van de sessie en de presentaties.

Contactpersoon Joëlla Lucas Secretaris Trade Council lucas@maritimetechnology.nl