Human Capital 23-01-2023
Energietransitie, Digitalisering Foto: Mirjam Lens Fotografie

Havenbedrijf en RPPC verlengen samenwerking voor promotie havencomplex

Ook de komende 4 jaar continueren Havenbedrijf Rotterdam en Rotterdam Port Promotion Council (RPPC) hun samenwerking voor de nationale en internationale promotie van de Rotterdamse haven en de bedrijven die er gevestigd zijn. In aanwezigheid van ruim 100 RPPC-leden ondertekenden Victor van der Chijs (voorzitter RPPC) en Allard Castelein (CEO Havenbedrijf Rotterdam) een nieuwe samenwerkingsovereenkomst.

 

RPPC is in 1933 opgericht en werkt sinds die tijd samen met het Havenbedrijf. In de afgelopen negentig jaar heeft RPPC veel contacten gelegd met bedrijven in de haven en een stevig netwerk opgebouwd in het achterland. Allard Castelein is verheugd dat de haven daarvan ook de komende vier jaar kan profiteren:

 

‘In tijden van transitie en snelle geopolitieke ontwikkelingen houden we alleen door samenwerking de haven net zo relevant als deze van oudsher is. Daarom blijven we graag met en via RPPC business en lading aantrekken, de haven op de kaart zetten en kennis delen.’

 

RPPC

De focus van RPPC ligt ook voor de komende vier jaar op de collectieve promotie van de Rotterdamse haven. Dit wordt vormgegeven door deelname aan nationale en internationale vakbeurzen, het organiseren van achterlandreizen en ontvangsten van delegaties in de Rotterdamse haven. Daarnaast werkt RPPC ook aan de verdere uitbouw van sector-gerelateerde havengemeenschappen. Victor van der Chijs: ‘Collectieve promotie van de Rotterdamse haven en haar bedrijven is en blijft een krachtig instrument. Juist daarmee onderscheiden we ons van andere Europese havens.’ RPPC heeft op dit moment 265 leden; allen bedrijven die in, voor of via de Rotterdamse haven werken.

 

Bron: Port of Rotterdam