Platform schone scheepvaart: Seminar Elektrificatie en walstroom

Bouw & Infrapark Ceintuurbaan 2 , Harderwijk

Het seminar wordt om 10.15 uur geopend door dagvoorzitter en KVNR-directeur Annet Koster. Daarna geeft Coen Peelen van Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een nationale doorvertaling van Brusselse doelen m.b.t. de inzet van walstroom. Maarten Verbeek van TNO geeft zijn toekomstvisie op de rol van elektrificatie in mobiliteit tot 2050 en Moritz Krijgsman van MARIN vertelt over de machinekamer van de toekomst (ZERO-JIP). Na de koffiepauze gaan we tijdens een interactieve sessie met de aanwezigen doordenken over regelgeving en visie.

 

Het middagprogramma start met een aantal sprekers die vertellen over de stand van zaken van het project ‘Versnelling Walstroom’ van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Vervolgens vertelt het Havenbedrijf Amsterdam wat de uitdagingen zijn voor havens. Na de koffiepauze komen een aantal praktijkcases aan bod, waaronder de Marine over elektrische sleepboten in Den Helder en Eekels over de schepen van Vertom. We sluiten de bijeenkomst om 16.00 uur af met een netwerkborrel tot 17.00 uur.

 

Kosten

Het Platform Schone Scheepvaart is geen commerciële organisatie en wij maken dus geen winst. Dankzij de subsidie van het Ministerie van I&W is dit seminar gratis toegankelijk. Wel hanteren we een ‘no-show-fee’ van 75 euro.

 

U kunt het programma zien door deze onder het artikel te downloaden en u kunt zich aanmelden door gebruikt te maken van onderstaande button

 

Aanmelden