Human Capital 19-09-2024
Digitalisering

Uitkomsten eerste pilot van Dutch Naval Design gepresenteerd

Vorige week werden de resultaten van de eerste pilot uit de MBSE-roadmap van Dutch Naval Design gepresenteerd aan een breed publiek van scheepsbouwers en vertegenwoordigers van het Maritiem Masterplan, de Sectoragenda Maritieme Maakindustrie en Dutch Naval Design.

 

In deze pilot werd de praktische meerwaarde van digitaal samenwerken met behulp van Model-Based Systems Engineering (MBSE) aangetoond en gekoppeld aan de verdere ontwikkeling van de maritieme maakindustrie. MBSE maakt gebruik van geïntegreerde modellen om scheepsontwerpen gedurende hun volledige levenscyclus te optimaliseren, van ontwerp tot operatie.

 

Voordelen

In vergelijking met traditionele, documentgebaseerde methoden biedt MBSE aanzienlijke voordelen. Het verbetert efficiëntie en nauwkeurigheid, maakt het mogelijk problemen vroegtijdig te identificeren, en versnelt het proces van product- en dienstverbetering. Van scheepsontwerpen tot operationele fases en modulair innoveren, MBSE ondersteunt een cyclisch leerproces dat innovatie versterkt.

 

Deze pilot is uitgevoerd in samenwerking met Starion, Damen Naval, AVR Maritime, Fugro en ADSE Consulting & Engineering. De opdrachtgevers zijn Commando Materieel en IT (Commit) en Dutch Naval Design.

 

 

—————————————————————————————————————————————————————————

 


Digitaal samenwerken

Het JMDP – digitaal samenwerken – is een van de programmaonderdelen binnen subsidieregeling Maritiem Masterplan.

Meer weten? Ga naar:

 

Website: https://bit.ly/3XqrxgJ
Volg ons op LinkedIn: https://bit.ly/4gv7WEM
Word lid van onze Maritiem Masterplan Matchmaking community op LinkedIn t: https://bit.ly/4d7F7M0

 

Bron: Maritiem Masterplan