Innovation 17-10-2024
Digitalisering

Oproep: MobilityDataDrive consortia partners gezocht

Een sterk consortium bestaande uit partijen uit de maritieme sector de automotive sector en een groep Nederlandse Universiteiten hebben de intentie een ‘NWO perspectief voorstel’ in te dienen voor onderzoek om knelpunten op te lossen voor het delen van data tussen ketenpartners in de maritieme sector en de noodzaak om efficiënter te ontwerpen, bouwen en opereren met een groot perspectief onderzoeksprogramma.

De kennis die in dit programma opgebouwd wordt, kan vervolgens toegepast worden in het Joint Maritime Digital Platform als onderdeel van het maritiem masterplan en daarmee bijdragen aan de sectoragenda voor een concurrerende en florerende maritieme sector. We richten ons hierbij enerzijds op nieuwe standaarden voor het delen van data, het ontwikkelen van innovatieve schaalbare en (cyber)veilige AI-infrastructuren waarin IP- en privacygevoelige informatie beschermd wordt met de bijbehorende samenwerkingsafspraken en nieuwe data-analyse methodes die achtergrondinformatie beschermen. Anderzijds ontwikkelen we met de hierdoor toegankelijke data nieuwe methodes voor hybride Digital Twinning methodes die de keuzes beter onderbouwen met uitleg en zorgen voor vertrouwen in AI. Deze methodes moeten zorgen in besparingen in het ontwerp, de bouw, de operatie en het onderhoud van de Nederlandse scheepvaart.

 

We zijn op zoek naar partners die willen deelnemen aan dit consortium, data willen laten ontsluiten en een cash en in-kind bijdrage willen leveren aan dit project. Met de uitkomsten van het onderzoeksproject kunnen betrokken partijen nog beter gebruik maken van de mogelijkheden die het Joint Maritime Digital Platform gaat bieden voor digitale samenwerking in de sector mede op basis van uitkomsten van dit onderzoeksprogramma. Het doel is hierbij het ontwerp, de operatie en het onderhoud van de maritieme sector 20% efficiënter uit te voeren op weg naar een meer concurrerende sector.

 

We nodigen u uit voor een digitale voorlichting (online) op 22 oktober 2024 van 13:00 tot 14:00.

 

Aanmelden kan via een email naar: a.coraddu@tudelft.nl

 

Contactpersoon

Rinze Geertsma

Andrea Coraddu

TU Delft

 

Meer achtergrond en informatie over de NWO perspectief regeling: https://www.nwo.nl/onderzoeksprogrammas/perspectief