Human Capital 15-08-2024

Kaartverkoop Wereldhavendagen start op maandag 19 augustus

Aanstaande maandag 19 augustus om 12:00 uur start de kaartverkoop van de 47e editie van de Wereldhavendagen. Naast het vele gratis programma is er dit jaar op 6, 7 en 8 september 2024 ook weer een uitgebreid aanbod excursies, rondvaarten en tours, waarmee bezoekers kennismaken met de veelzijdigheid, innovaties en verrassingen van de Rotterdamse haven. Kaarten daarvoor zijn dus vanaf aanstaande maandagmiddag te koop op de website www.wereldhavendagen.nl.

 Tijdens het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland komt de haven niet alleen naar Rotterdam; ook krijg je als bezoeker de kans om de stad én de haven vanuit een uniek perspectief te bekijken. Het aanbod is dit jaar weer enorm en beslaat ontspannende rondvaarten, spannende excursies naar bijzondere havenbedrijven, leerzame en leuke tochten per fiets, tram of te voet, en nog veel meer. Er is voor ieder wat wils: van haven-veteranen tot nieuwe bezoekers en van gezinnen tot werkzoekenden.

 

Zie de stad en haven vanaf het water met een van de rondvaarten

Tijdens het weekend is uiteraard de iconische Spido weer van de partij of kun je een leuke vaartocht boeken met een van de vele historische schepen. P&O Ferries verzorgt twee keer een heuse cruise door de haven, met allerlei activiteiten aan boord en het spectaculaire ‘straatje keren’ voor de Erasmusbrug. Ook de spectaculaire zaterdagavondshow kun je van héél dichtbij vanaf het water bekijken met diverse vaartochten. Kaarten voor P&O Ferries en de avondshow-vaarten zijn momenteel al te koop. 

 

(Haven)bedrijven zetten de poorten open

Liever de haven in? Bezoekers zien waarom Rotterdam de slimste haven ter wereld is met de diverse excursies per bus of boot. Het is een unieke kans om te zien wat er gebeurt achter de bedrijfspoorten die normaliter gesloten blijven voor publiek, zoals de enorme en grotendeels geautomatiseerde complexen van ExxonMobil, Huntsman of APM Terminals.

 

Of ontdek waarom Nederland een zo toonaangevende scheepsbouwer is, bij Damen Shiprepair, een van de grootste scheepswerven van Europa, of Oceanco, waar superjachten worden gebouwd. Hoe al dat maritieme verkeer in goede banen wordt geleid, zie je bij de Verkeerscentrale Botlek of het Haven Coördinatie Centrum. Nieuw op het programma in 2024 zijn excursies naar Alstom, Waterschap Hollandse Delta en Havenbedrijf Moerdijk.

 

Tochten per fiets, tram of te voet

Voor mensen zonder zeebenen zijn er wederom verschillende tours te boeken. Zo verken je per fiets de onverwachte groene kant van de haven op Landtong Rozenburg of bij de ‘natuurexpeditie’ op Maasvlakte 2. Of zie hoe de haven door de jaren heen zijn stempel op de stad Rotterdam heeft gedrukt, met diverse tours naar voormalige havengebieden die nu innovatieve hotspots zijn, zoals de Heijplaat en het Rotterdam Makers District.

 

Ontdek de transformatie van de voormalige stadshavens in en rond het centrum naar wijken waar het fijn wonen en recreëren is. Ten slotte zijn er meerdere tours waarbij een hapje of drankje is inbegrepen, zoals de diverse ‘food tours’ of de rondleiding bij de Stadshaven Brouwerij.

 

Ticketverkoop

De kaartverkoop voor alle excursies, tours en rondvaarten van de Wereldhavendagen start op maandag 19 augustus om 12:00 uur via wereldhavendagen.nl. Voor een aantal rondvaarten zijn inmiddels al tickets te koop, zie daarvoor de voorverkoop-pagina.

 

Voor wie geen kaartjes wil kopen, is het grootste deel van de Wereldhavendagen gratis te bezoeken; zoals de vele activiteiten op de kades, de shows op het water, het programma op het Wereldhaven Festivalplein, carrièrebeurs MATCH en de spectaculaire zaterdagavondshow met vuurwerk.

 

Het volledige programma van de Wereldhavendagen is te vinden op wereldhavendagen.nl.

 

Bron: Wereldhavendagen