Human Capital 09-07-2024

Schrijf u in voor de bijeenkomst over het Human Capital uitvoeringsprogramma

In het afgelopen jaar hebben we de maritieme Human Capital strategie vertaald naar een concreet uitvoeringsprogramma. Dit programma bestaat uit 4 onderdelen: Sterk imago, Inclusieve sector, Toekomstbestendige leeromgeving en Focus op Loopbaanpaden. Nu we een half jaar samen op pad zijn in dit programma, wordt het tijd om de eerste resultaten te delen en elkaar te inspireren voor een krachtig vervolg!

Dit doen we in twee dagdelen. In de ochtend van 6 september staat de Inclusieve sector centraal; in de middag gaan we het hebben over skills als basis voor een toekomstbestendige leeromgeving.

 

Inclusieve Sector – Rond de 3000 medewerkers uit verschillende organisaties in onze sector hebben afgelopen maanden meegedaan aan het onderzoek naar inclusiviteit dat voor ons werd uitgevoerd door de Rotterdam School of Management. Sofya Isaakyan (associate professor) geeft ons een eerste beeld van de resultaten. Daarna gaan we hierover met elkaar in gesprek: zijn de uitkomsten verrassend of juist heel herkenbaar? Waarmee zou je in je eigen organisatie gelijk aan de slag willen gaan? En, hoe kan het uitvoeringsprogramma jou hierbij helpen?

 

Toekomstbestendige leeromgeving – Onze sector is innovatief en ontwikkelt snel. We willen graag dat de medewerkers zich (minstens) zo snel ontwikkelen. Voor ‘leven lang ontwikkelen’ van medewerkers, maar ook van de zij-instromers waarmee we de arbeidskrapte in onze sector kunnen verlichten, is een andere kijk op opleiden wenselijk. Steeds vaker wordt er daarom gekeken naar ‘skills’: welke vaardigheden zijn in de (nabije) toekomst gewenst en over welke vaardigheden beschikt een medewerker al? Aan de hand daarvan kan op maat worden opgeleid. Tijdens deze werksessie laten we ons inspireren door mensen met praktijkervaring, binnen en buiten onze sector. Daarna verkennen we met elkaar wat een wenselijke volgende stap is.”

Locatie

De exacte locatie van deze bijeenkomst is helaas nog niet bekend. U kunt rekening houden met een locatie in de regio Rotterdam.

 

Aanmelden