Human Capital 13-12-2022
Foto ter illustratie

Kom in contact met 2e-jaars en 3e jaars technische mbo-studenten tijdens de Maritime Student Challenge 2023

Op 24 maart 2023 heeft jouw bedrijf de kans om gericht in contact te komen met 2e-jaars en 3e jaars technische mbo-studenten tijdens de Maritime Student Challenge. De studenten gaan op deze dag aan de slag met een ‘challenge’ van jouw bedrijf, om te leren van de technologische innovaties en uitdagingen in de maritieme sector. Hebben jullie als bedrijf zo snel geen praktisch of technisch vraagstuk klaarstaan? Geen probleem, we kunnen je helpen met het formuleren van een challenge of meld je aan voor de Match & Greet om zo gericht in contact te komen met deze studenten.

 

De Maritime Student Challenge is dit jaar speciaal gericht op 2e-jaars en 3e -jaars studenten die een technische mbo-opleiding (Maritieme techniek, Engineering, Software development) volgen op het STC of het Da Vinci College. Dankzij dit event komen zij, buiten de muren van het klaslokaal, op een informele manier in aanraking met maritieme innovaties en innovatieve technieken. Zo leren ze direct wat zij met hun opleiding kunnen bijdragen in onze mooie sector. De Match & Greet is speciaal bedoeld om studenten gericht in contact te brengen met interessante maritieme bedrijven, waar zij hun 3e-jaars stage kunnen gaan lopen of waar zij na hun studie aan de slag kunnen.

 

De studenten worden de komende maanden goed voorbereid op deze dag, met gastlessen over innovaties in de sector en- workshops over Linkedin en solliciteren. Zo kunnen zij bewust kiezen aan welke Challenge ze mee doen en zich voorbereiden op de nadere kennismaking met bedrijven van hun interesse.

 

Challengers

Wil jouw bedrijf gericht in contact komen met deze toekomstige technische vakmensen en heb je een vraagstuk waar je de hulp van studenten bij kan gebruiken? Meld je dan aan als Challenger. Een challenge moet gaan over een actueel, technisch en praktische vraagstuk van jouw bedrijf op het gebied van digitalisering, energietransitie, autonoom varen of circulaire economie. Wil jouw bedrijf deelnemen als Challenger, maar heb je nog geen praktisch vraagstuk klaarstaan? We helpen je graag met het concreet maken van jullie challenge.

 

Match & Greet

Geen challenge, maar wel de wens om studenten te ontmoeten en de stagemogelijkheden in jouw bedrijf onder de aandacht te brengen? Schrijf je dan in voor de Match & Greet. Tijdens de Match & Greet krijg je de tijd en mogelijkheid om geïnteresseerde studenten te spreken en te enthousiasmeren voor jouw bedrijf en de maritieme sector. Vanzelfsprekend vragen we vooraf natuurlijk wel de nodige inzet van je om de Match & Greet zo concreet en interactief mogelijk te maken en studenten goed voor te bereiden.

 

Meer informatie en programma