Sneak preview reportage superjachtwerf Royal Huisman

13.09.2021

Maritieme toeleveranciers, Scheepsbouw

Royal Huisman is één van de leden van de Holland Yachting Group (HYG). Een actief lid dat onlangs haar faciliteiten beschikbaar stelde om er de eerste Algemene Ledenvergadering van de HYG te verzorgen. Het oer-Hollandse, innovatieve bedrijf, bouwt honderd procent ‘custom’ zeiljachten van de allerhoogste kwaliteit. Binnenkort verschijnt de nieuwste editie van het NMT Magazine met daarin een exclusief interview met CEO Jan Timmerman. Timmerman startte ruim drie jaar geleden bij Royal Huisman met de missie het bedrijf te laten evolueren naar een sterk bedrijf dat breder in de markt staat.

Winnaars bouwen

De bedrijvigheid is groot op de werf in Vollenhove. Momenteel wordt dan ook gewerkt aan maar liefst zeven jachten tegelijk. Timmerman: “Het is niet eerder voorgekomen dat we met zoveel projecten tegelijkertijd bezig waren. De jachten bevinden zich in verschillende stadia en zijn divers. Met onze co-makers en eigen specialisten bouwen we winnaars voor klanten die graag met zeilraces willen meedoen. Tegelijkertijd hebben we hebben ook klanten die comfort en luxe belangrijker vinden dan bijvoorbeeld snelheid.” Het huidige orderboek is dus goed gevuld en Royal Huisman zit momenteel ook om de tafel met diverse nieuwe prospects. “We zien altijd mogelijkheden om nieuwe klanten te bedienen en projecten op te starten.”

Tijdens de tweede golf van de coronacrisis was het een tijd behoorlijk stil en kwam er bijna geen enkele aanvraag. Timmerman: “Kennelijk hadden ook onze potentiële klanten iets anders aan hun hoofd. Eind 2021 nam de vraag echter flink toe. Een eigen jacht biedt juist in deze tijden een grote meerwaarde. We zien vanuit de Verenigde Staten maar ook vanuit Azië en het Midden Oosten de vraag toenemen, daar is de laatste jaren ook flink geïnvesteerd in de infrastructuur. Een mooie ontwikkeling.”

Lees binnenkort het volledige artikel in het oktobernummer van het NMT Magazine! Lijkt het jou, als lidbedrijf van Netherlands Maritime Technology en/of de Holland Yachting Group, ook leuk om met je bedrijf een keer in het NMT Magazine te staan? Met een reportage of een aansprekend verhaal over bijv. nieuwe innovaties of interessante ontwikkelingen of samenwerkingen? Laat het ons dan weten! De redactie kan niets garanderen, maar staat zeker open voor leuke ideeën! Mail ons vandaag nog; press@maritimetechnology.nl t.a.v. Jeanine Kwakernaak.