Pitchdag Maritieme Jongerenambassadeurs gaat door!

Rotterdam

14.09.2021

Alle sectoren

De zoektocht naar de nieuwe maritieme jongerenambassadeurs van het studiejaar 2021/2022 is gestart. Nederland Maritiem Land gaat voor het 9e jaar op rij opzoek naar maritieme studenten of young professionals die een jaar lang de maritieme wereld in beeld willen brengen en hun ervaringen willen delen. Op de pitchdag van 30 september kunnen de jongeren zich kandidaat stellen. Als ambassadeur bezoek je maritieme bedrijven, vaar je op bijzondere schepen en zit je front row bij evenementen. En dat alles leg je vast om andere jongeren enthousiast te maken voor een maritieme opleiding en carrière.

 

Wat doet een maritieme jongerenambassadeur?

Een klein groepje maritieme jongerenambassadeurs promoot een jaar lang de maritieme sector. Dit jaar waren dat: Maxime, Reinier, Tom en Iris. Zij hebben dit jaar meerdere maritieme bedrijven bezocht en deelgenomen aan maritieme evenementen. Ook zijn ze langs scholen geweest om hun enthousiasme en ervaring over de maritieme sector te delen met de jongeren. Maxime, Tom, Reinier en Iris zijn een kijkje wezen nemen bij Hatenboer Water, het bedrijf waar Maxime bij werkt.. Tom en Reinier zijn lang geweest bij Econowind om de duurzame en milieuvriendelijke kant van de maritieme sector te belichten. Maxime en Tom zijn op bezoek geweest bij DAMEN, waar ze de verscheidenheid van zo’n groot bedrijf als DAMEN toelichten. En zo zijn er nog veel meer leuke en toffe maritieme bedrijven die de ambassadeurs hebben bezocht.

Door corona zijn er afgelopen jaar natuurlijk een stuk minder evenementen geweest. Maar de maritieme jongerenambassadeurs waren natuurlijk niet te missen op de Wereldhavendagen. Maxime heeft deelgenomen aan de Online Havenshow van de Wereldhavendagen in Ahoy Rotterdam. Zij nam deel aan een panel waar Richard Groenendijk de presentator van was. Een hele unieke gebeurtenis die weinig mensen meemaken. Iris gaat namens de Wereldhavendagen gastlessen geven op een basisschool in Rotterdam. Voor deze gastles is ze naar Futureland geweest. Er zitten nog een aantal projecten in het verschiet voor onze huidige ambassadeurs, dus houd zeker de website en socials in de gaten!

Word jij onze nieuwe Maritieme Jongerenambassadeur?

Een jaar lang doen de maritieme jongerenambassadeurs dit soort bijzondere ervaringen op en leggen ze hun belevenissen vast om andere jongeren te interesseren voor een studie en baan binnen de maritieme wereld. Op Facebook, Instagram en de website www.maritimebyholland.nl, maar ook live tijdens maritieme evenementen. Bij het netwerken, interviewen en vloggen worden de ambassadeurs ondersteund door een professioneel communicatieteam bestaande uit; Sabine, Vincent en Manuëla.
Naast een kijkje achter de schermen, krijgen de ambassadeurs een geweldige introductie binnen de sector en bouwen ze binnen een jaar een uitgebreid netwerk op. Na de aanmelding worden de kandidaten uitgenodigd voor de pitchdag op donderdag 30 september. Hier presenteren de potentiële ambassadeurs zichzelf in maximaal 5 minuten. Ze worden beoordeeld door een nauwkeurig samengestelde jury bestaande uit o.a. het communicatieteam van NML en andere professionals uit de maritieme sector.

Meer informatie

Ben jij of ken jij iemand die andere jongeren kan inspireren om te kiezen voor een opleiding en baan binnen de maritieme wereld? Neem dan nu een kijkje op: https://maritimebyholland.nl/maritieme-avonturen/maritieme-ambassadeurs en meld je snel aan! Er zijn nog maar een aantal plekken beschikbaar!

Of zie je als bedrijf een samenwerking met de maritieme jongerenambassadeurs wel zitten? Neem dan contact op met Manuëla Zorgdrager via manuela@maritiemland.nl en 010-7470076.

aanmelden