50 jaar IRO: Boek ‘Wagen en Winnen’ officieel gelanceerd!

01.12.2021

Offshore

Ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van IRO komt vandaag een boek uit: ‘Wagen en winnen. De Nederlandse offshore-industrie, pionier in energietransitie’.

Op vrijdag 26 november, de dag dat het Jubileum plaatsgevonden zou hebben, kreeg IRO voorzitter Pieter van Oord het eerste exemplaar uitgereikt door Charlotte Roodenburg in de Willemswerf in Rotterdam, gevolgd door een interview met de auteurs Joke Korteweg en Frits Loomeijer.

In dit boek beschrijven zij de fascinerende ontwikkeling van de Nederlandse offshore-industrie, die al vijftig jaar behoort tot de top vijf van de wereld.

Bekijk in onderstaande video de uitreiking en het interview met auteurs Frits Loomeijer en Joke Korteweg o.l.v. Charlotte.

Boeken bestellen?

Alle IRO lid-bedrijven hebben 1 exemplaar van dit bijzondere boek per post toegezonden gekregen. Wil je meer boeken bestellen, om bijvoorbeeld aan relaties of medewerkers te overhandigen? Dat kan! Het boek is verkrijgbaar in het Nederlands of Engels voor de speciale ledenprijs van €20,- per boek (excl. btw en verzendkosten).
Graag ontvangen wij je bestelling per mail via events@iro.nl, onder vermelding van: bedrijfsnaam, naam contactpersoon, adres en aantal exemplaren per taal (Nederlands of Engels).

Waar gaat het boek over?
‘Wagen en Winnen’ beschrijft hoe deze tak van industrie met veel lef en technisch vernuft opereert in een steeds kritischer maatschappelijk en politiek klimaat. Vandaar de ondertitel ‘Pionier in Energietransitie’. Tijdens het onderzoek bleek dat de sector, hoe divers ook, wist in te spelen op uitdagingen zoals de energietransitie. Aanvankelijk verliep deze transitie van kolen naar olie en gas, daarna van olie en gas naar duurzame energie. Offshorebedrijven nemen hierin vaak de voortrekkersrol op zich, al is dit voor een buitenstaander niet altijd zichtbaar. In dit boek komt deze maatschappelijk relevante sector in een nieuw licht te staan door lijnen die vanuit het verleden worden doorgetrokken naar het heden en de toekomst.

Nederlandse titel: Wagen en winnen. De Nederlandse Offshore-industrie, pionier in energietransitie

Engelse titel: Won from the Waves. The Dutch Offshore Industry. A Pioneer in the Energy Transition

The post 50 jaar IRO: Boek ‘Wagen en Winnen’ officieel gelanceerd! appeared first on IRO.