Vlaams-Nederlandse Havendag: energietransitie en energievoorzieningszekerheid

Rotterdam

Datum: 30.06.2022 | 10:00 - 17:30

Alle sectoren

Er is een grote gezamenlijke opgave voor alle bedrijven in de havens: de Energietransitie. De technologieën zijn beschikbaar, maar om de energietransitie mogelijk te maken is samenwerking noodzaak. Hoe kunnen de havens toewerken naar een gezamenlijk waterstof-ecosysteem?

 

Op donderdag 30 juni gaan we tijdens de Vlaams-Nederlandse Havendag op zoek naar een antwoord op deze vraag. En dat allemaal vanaf een fantastische locatie: het Nieuwe Luxor in Rotterdam.

Topics

  • Waar loopt de industrie tegenaan?
  • Welke uitdagingen zijn er voor transporteurs?
  • Op welke manier worden ondernemers door de havens en overheden gefaciliteerd om te kunnen voldoen aan de klimaatdoelstellingen van Europa?

Energievoorzieningszekerheid

De crisis in Oekraïne laat zien dat de energievoorzieningszekerheid voor Noordwest-Europa een thema is dat urgent om nieuwe oplossingen vraagt. De noodzaak om onze energie afhankelijkheid van Rusland af te bouwen noopt tot het openen van nieuwe toevoerkanalen en zelfs een versnelde decarbonisatie van onze energiebehoeftes. Vlaamse en Nederlandse havens spelen een cruciale rol in dit transformatieproces, waarbij het ook duidelijk is dat de oplossing niet door één enkele haven kan worden geboden.

Meer informatie en registeren

Gerelateerd nieuws

Grondstoffen en energie zijn bepalend voor vestigingsklimaat

28.06.2022
Bekijk al het nieuws