Virtuele handelsmissie Scheepsbouw Zuid-Korea

Online

Begindatum: 12.10.2021 | 09:00
Einddatum: 14.10.2021 | 18:00

Maritieme toeleveranciers, Scheepsbouw

Bent u actief in de scheepsbouw en wilt u in contact komen met de grootste scheepsbouwers ter wereld in Zuid-Korea? Meld u dan aan voor de virtuele handelsmissie naar Zuid-Korea van 12 tot en met 14 oktober. Ontdek kansen voor uw bedrijf op de Koreaanse markt.

 

Zuid-Korea is na China de op één na grootste scheepsbouwer van de wereld. Het land heeft wereldwijd een marktaandeel van 41,4%. 4 van de 10 grootste scheepsbouwbedrijven ter wereld zijn hier te vinden.

De band tussen Nederland en Zuid-Korea gaat terug tot de 17e eeuw. Tegenwoordig is Zuid-Korea een van de belangrijkste handelspartners van Nederland in Azië. Mede dankzij het handelsverdrag tussen de Europese Unie (EU) en Zuid-Korea is de handel tussen Nederland en Zuid-Korea toegenomen. In 2020 steeg het handelsvolume met meer dan 20% ten opzichte van 2019.

Kansen in de Zuid-Koreaanse scheepsbouwsector

Nederland en Zuid-Korea zijn zeer actief in de internationale maritieme sector. In de 1e helft van 2021 heeft de Zuid-Koreaanse scheepsbouw voor 10,88 miljoen dwt aan orders in de wacht gesleept. (Dwt betekent ‘dead weight tonnage’, en is het draagvermogen van een schip uitgedrukt in ton.)

De sector staat voor grote uitdagingen. Denk aan digitalisering, verduurzaming van schepen en de nieuwe scheepsvaartregels van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO). Zo moeten vrachtschepen een betere kwaliteit brandstof gebruiken. Deze uitdagingen bieden volop kansen voor Nederlandse bedrijven.

Tijdens de missie nemen we u mee op een digitale reis naar het land. Daarbij kunt u uw producten en technologieën introduceren bij belangrijke spelers in de Zuid-Koreaanse scheepsbouwindustrie. U kunt deelnemen aan vakinhoudelijke rondetafelsessies met relevante stakeholders. Ook kunt u waardevolle contacten leggen via matchmaking – op uw eigen initiatief of door ons gefaciliteerd.

Voor wie?

Deze maritieme handelsmissie is bedoeld voor Nederlandse scheepsbouwbedrijven die:

  • innovatieve technologieën, producten of diensten aanbieden op het gebied van digitalisering en verduurzaming van de scheepsbouwsector;
  • de Zuid-Koreaanse markt willen verkennen en/of zaken (willen) doen op de Zuid-Koreaanse markt
  • in contact willen komen met belangrijke Zuid-Koreaanse stakeholders en hun netwerk in Zuid-Korea willen uitbreiden.

U kunt zich ook inschrijven als u al eerder met een handelsmissie of beursbezoek heeft meegedaan.

Waarom meedoen?

Gezamenlijk optrekken kan van grote waarde zijn voor uw bedrijf. Het vergroot uw zichtbaarheid en netwerk in Zuid-Korea. Sommige zaken krijgt u gemakkelijker gedaan als groep. Bovendien zorgt de samenwerking met sectorgenoten en de Nederlandse overheid vaak voor een sterkere handelspositie. Tijdens deze missie:

    • krijgt u inzicht in de Zuid-Koreaanse scheepsbouwmarkt en spreekt u met experts uit de sector
    • komt u in contact met nieuwe potentiële partners en klanten die u kunnen helpen uitbreiden in en naar Zuid-Korea
    • profiteert u van de toegevoegde waarde van het optrekken met andere Nederlandse bedrijven die zich richten op de Zuid-Koreaanse markt.

Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

meer informatie