Symposium “Nuclear Power for Marine Applications”

Technische Universiteit Delft - Faculteit 3mE

Op donderdag 24 november 2022 organiseert Maritiem Kennis Centrum in samenwerking met Nederland Maritiem Land en IMAREST Benelux een symposium over de mogelijkheden voor de toepassing van kernenergie in de maritieme sector.

 

De reductie van broeikasgassen stelt de maritieme sector voor flinke uitdagingen, waarbij alle mogelijkheden grondig onderzocht dienen te worden. Dat geldt in het bijzonder voor de toepassing van kernenergie, waar de laatste decennia veel innovatieve ontwikkelingen hebben plaatsgevonden. Dit betreft dan vooral de ontwikkeling van modulaire systemen en hun intrinsieke veiligheid.

 

Het symposium wordt georganiseerd in het kader van het Maritiem Innovatie Impuls Programma en belooft een bijzondere middag te worden met bekende sprekers vanuit de kernfysica en de maritieme technologie alsook academici en boegbeelden uit de maritieme en offshore sector.

 

Voor wie

Het symposium is bedoeld voor iedereen die zijn kennis over dit onderwerp wil verdiepen of op zoek is naar nieuwe samenwerking. Dit kunnen maritieme collega’s zijn of juist een onverwacht partnership met iemand uit een totaal andere sector. Vanwege het internationale karakter van het thema wordt het symposium gehouden in de Engelse taal. Ook studenten zijn van harte welkom.

 

Waar

Technische Universiteit Delft – Faculteit 3mE
Mekelweg 2 2628 CD Delft
Gebouw 34, Collegezaal D – James Watt

 

Wanneer

Aanvang 13.30 uur , inloop vanaf 13.00 uur. Verwachte eindtijd 17.00 uur.

 

Aanmelden

Aanmelden is gesloten.

Er worden geen kosten in rekening gebracht voor deelname.