Maritime Week: MIIP005 webinar emissie reductie

Online

Emissie reductie ondanks hogere veiligheidscriteria op DP2 duik ondersteuningsschepen

een onderzoek naar de mogelijkheden om met behoud van veiligheid, de emissies tijdens dynamic positioning werk te behouden door de installatie van een batterij en een gelijkstroom netwerk.

 

Als onderdeel van de battery retrofit, een ook in de maritieme industrie reeds bewezen technologie, zal een studie moeten uitwijzen dat er geen concessie aan de bedrijfszekerheid en veiligheid onder de meest extreme omstandigheden gedaan wordt. batterij kan als stilstaand reserve vermogen functioneren en zodoende benut worden om de emissies van het opgewekte vermogen te reduceren zonder aan de hoge veiligheidscriteria die bij saturatie duik werkzaamheden in de offshore gelden in te boeten. Om echter tot de juiste selectie van batterijen en systemen te komen is een degelijke data- en systeemanalyse nodig. De retrofit en de integratie van stilstaand reserve vermogen in de bestaande DP en PMS (powermanagement) systemen, resulteert in een relatief lage basis belasting doordat de batterij de piekbelastingen kan overnemen. Daardoor biedt deze analyse ook mogelijkheden om toekomstige vermogens productie (brandstofcel, ammonia-ICE) op veiligheid te toetsen in DP en PMS systemen.

 

Als u op de aanmeld button klikt  kunt u onderaan het aanmeldformulier invullen en uw keuze maken welke webinar(s) u wilt volgen. Hierna vind u direct de teams link van de specifieke webinars. Bewaar deze link goed.

 

Aanmelden