INMEX China 2022

Guangzhou, China
INMEX China in Guangzhou is de grootste en meest gevestigde internationale maritieme beurs in het zuiden van China. Deze 10e editie van de beurs kenmerkt zich door een grote reeks innovatieve equipment en maritieme technologie te presenteren door zowel lokale als internationale exposanten. Deze beurs is een ideaal platform om te netwerken.

 

Tijdens INMEX China in 2018 namen er 518 exposanten deel ,waren er 6 landen paviljoens aanwezig, waaronder: China, Korea, Noorwegen, Singapore, Duitsland en Nederland.

 

Het totale aantal bezoekers lag op 13.672 uit 23 landen en regio’s.

 

Chinese markt

Chinese scheepswerven ontvingen in 2020 orders voor 346 schepen (7,4 miljoen CGT), goed voor 40% van de wereldwijde orderintake in CGT-termen. Hoewel de scheepsbouw in het eerste kwartaal van 2020 werd verstoord door de uitbraak van Covid-19, wisten Chinese werven snel te herstellen en de gevolgen van de crisis te overwinnen dankzij krachtig overheidsoptreden. In 2020 leverden Chinese werven 721 schepen op met een totale waarde van 11,3 miljoen CGT. Het aantal orders is in de eerste helft van 2021 aanzienlijk gegroeid. Daarnaast voorspellen Chinese functionarissen dat de sterke groei van scheepsbouworders in de eerste helft van 2021 de rest van het jaar zal aanhouden. Daarnaast zorgt de vergroening van schepen voor extra kansen.

 

Deze 10e editie zal weer plaatsvinden in het Poly World Trade Center.

 

Meer informatie