Handelsmissie groene waterstof Zuid-Afrika

Foto ter illustratie

West-Kaap, Noord-Kaap. Zuid-Afrika
Bent u actief op het gebied van groene waterstof en wilt u inspelen op kansen in Zuid-Afrika? Neem dan deel aan deze handelsmissie die van 28 november tot en met 1 december 2022 plaatsvindt in Zuid-Afrika (Noord- en West-Kaap). Ontdek de kansen voor uw bedrijf in de energiesector van Zuid-Afrika.

 

In Zuid-Afrika liggen kansen voor bedrijven die actief zijn in groene waterstof. Deze missie is een voorbereiding op een handelsmissie die plaatsvindt in het voorjaar van 2023 (datum volgt). Onderdeel van deze missie is het evenement ‘Green Hydrogen Summit’ die door de Zuid-Afrikaanse overheid wordt georganiseerd. Doe mee aan deze missie en ontdek of uw kansen liggen in de groene energie in Zuid-Afrika. Wij heten u graag welkom.

 

Waarom meedoen aan deze missie?

  • U krijgt inzicht in de kansen voor Nederlandse ondernemers in de Zuid-Afrikaanse energietransitie.
  • U breidt uw netwerk uit met partijen die belangrijk zijn voor zakendoen en samenwerken.
  • U draagt bij aan de ontwikkelingen in een Zuid-Afrikaanse sector met veel mogelijkheden.

 

Voor wie?

Deze missie is bedoeld voor innovatieve bedrijven met technologieën, producten of diensten voor groene waterstof. De missie is vooral interessant voor Nederlandse bedrijven die actief zijn op de volgende gebieden:

 

  • waterstofproductie zoals door ontzilting van zeewater of door productie van water of droog drinkwater;
  • logistieke dienstverlening, zoals havenontwikkeling, transport en opslag van waterstof;
  • toepassing van waterstof, bijvoorbeeld in vervoer met brandstofcellen of via netwerkonafhankelijke systemen;
    capaciteitsopbouw en vaardigheidsontwikkeling.

 

Kansen in groene waterstof

Investeringen in groene waterstof in Zuid-Afrika worden steeds interessanter. De ambities van de Zuid-Afrikaanse overheid zijn dan ook hoog. Het is een win-winsituatie waarin Nederlandse bedrijven hun afzetmarkt groter maken en Zuid-Afrika haar CO2-voetafdruk verlaagt. Door buitenlandse investeringen versnelt de energietransitie in Afrika, wat goed past bij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

 

Zuid-Afrika staat open voor samenwerkingen en investeringen in groene waterstof. Er is er een snel toenemende vraag naar energie van nieuwe bronnen. Zuid-Afrika geeft voorrang aan de opbouw van een groene-energiesector om klimaatdoelen te halen.

 

Veel Zuid-Afrikaanse bedrijven willen bijdragen aan de energietransitie maar missen de juiste kennis en vaardigheden. Daarom kijken Zuid-Afrikaanse bedrijven ook naar het buitenland. De ontwikkelingen in zuidelijk Afrika gaan snel. Nu is daarom het moment voor Nederlandse bedrijven om zich te oriënteren.

 

Meer informatie en registeren